Η ιστορία της μεταλλικής ταυτότητας

Dog tag ή μεταλλική ταυτότητα είναι υποχρεωτικό να φοράει κάθε στρατιώτης γύρω από το λαιμό του κυρίως για λόγους αναγνώρισης. Μοιάζουν με τις ετικέτες που έχουν τα σκυλιά γύρω από το λαιμό τους και έτσι προκύπτει και το όνομα dog tag.

Οι μεταλλικές ταυτότητες - ετικέτες αναγνώρισης κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα.

Πρόσφατα παράλληλα με το στρατιωτικό μοντέλο, η μεταλλική ταυτότητα - ετικέτα έχει γίνει ένα αξεσουάρ μόδας για νέους ανθρώπους. Στην μεταλλική ετικέτα, μπορούν να γράψουν τα στοιχεία τους, πεποιθήσεις ή συμπάθειες, ένα διάσημο απόσπασμα, το όνομα του αγαπημένου τους, το αγαπημένο τους συγκρότημα κλπ.

Πέρα από τους λόγους μόδας, η μεταλλική ταυτότητα χρησιμοποιείται ευρέως και ως ετικέτα πρώτων βοηθειών για αναγνώριση ατόμων με απώλεια μνήμης και προβλημάτων υγείας, όπως προβλήματα καρδιάς, αλλεργίες, σωματικές βλάβες ή επιληψίες.

Με την αναγραφή προσωπικών δεδομένων όπως η ομάδα αίματος ή συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας και έκτακτων τηλεφώνων στην ετικέτα μπορούν να σωθούν ανθρώπινες ζωές, εφόσον τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες έχοντας απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση υγείας τους.

 

Δείτε ακόμα

Ποιοι είμαστε

H εταιρεία TagsArt δραστηριοποιείται στο χώρο εκτύπωσης μεταλλικών ταυτοτήτων με μεγάλη εξειδίκευση και τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.
Είμαστε προμηθευτές των Ελληνικών ένοπλων δυνάμεων και διαφόρων αθλητικών ομάδων και φιλοζωικών οργανώσεων.
Παρέχουμε εκτυπώσεις στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού σε ασυναγώνιστες τιμές πώλησης σε λιανική και χονδρική σε πολύ γρήγορους χρόνους παράδοσης.
O κατάλογος μας περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα προϊόντων δίνοντας δυνατότητα στο πελάτη την χαρά της δημιουργίας.
Εσείς εμπνευστείτε και εμείς πραγματοποιούμε.


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αποστέλλουμε τα προιόντα μας και στην ΚΥΠΡΟ με ΕΛΤΑ.
Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν τη δυνατότητα Αντικαταβολής.
Το κόστος αποστολής είναι 5,80€.